Werkwijze

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Voor Personal coaching kunnen we elkaar persoonlijk ontmoeten in de regio Den Haag/Delft. Voor deze afspraken maak ik gebruik van de coachruimten van hetcoachhuis.nl.

Voor e-Coaching zijn er een online meetingrooms beschikbaar op meet.remonzwaan.com. Daarnaast gebruik ik de beveiligde online omgeving Pluform. In Pluform vind je persoonlijke oefeningen en opdrachten en kunnen we overzichtelijk en tijdsonafhankelijk met elkaar communiceren. Je kunt Pluform alvast eens bekijken met een demo-account. Veel cliënten combineren online coaching met live coaching, maar dat hoeft niet.

Kennismaking

Tijdens de kennismaking leren we elkaar beter kennen en verkennen we de vragen en op welke manier ik jou het beste kan begeleiden. We ontdekken misschien al concrete zaken om mee aan de slag te gaan. We formuleren het doel dat je met dit traject wilt bereiken en je maakt ook een eerste plan van aanpak.

Dit eerste gesprek duurt maximaal 75 minuten en kost slechts € 19,-

Opdracht

Na het kennismakingsgesprek stuur ik je een overzicht van wat we hebben besproken, een formele omschrijving van de opdracht en een uitnodiging om een vervolgafspraak te maken.

Als je een vervolgafspraak hebt gemaakt impliceert dat je akkoord bent met de omschreven opdracht en beschouwen we het traject als gestart.

Wanneer je besluit dat je niet verder te gaan, dan nemen we vriendelijk afscheid en hoop ik dat ons gesprek toch een positieve bijdrage voor je heeft gehad.

Na het maken van een vervolgafspraak, maak ik voor jou een account aan in Pluform.

Gesprekken

Jij bepaalt hoe vaak we afspreken. Bij de gebruikelijke trajecten hebben we sessies om de 2 weken en duurt een traject ca. 3 à 4 maanden.

De gesprekken zijn reflecterend, motiverend en oplossingsgericht. Met jouw instemming trainen we extra vaardigheden ter verbetering van de persoonlijke effectiviteit.

Na elke sessie stuur ik de uitwerkingen eventueel aangevuld met informatie en/of oefeningen voor extra houvast naar jouw persoonlijke online werkomgeving in Pluform. Ook jij kunt een verslag/reflectie/feedback op de sessie aan Pluform toevoegen.

Evaluatie en slot

Tijdens de gesprekken gaan we na of je doel bereikt is en of er wellicht nog andere obstakels of nieuwe doelen zijn. Wanneer jij als cliënt tevreden bent en zelf geen noodzaak ziet voor verdere coaching wordt het coachingstraject afgesloten. Je ontvangt een evaluatieformulier en vraag ik of je bereid bent om een recensie te schrijven over het doorlopen traject.