Werkwijze

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Voor Live coaching kunnen we elkaar persoonlijk of online ontmoeten. Voor afspraken in levende lijve maak ik gebruik van de coachruimten van hetcoachhuis.nl in de regio Den Haag/Delft. Online zijn er beveiligde meetingrooms beschikbaar op meet.remonzwaan.com

Voor e-Coaching gebruik ik de beveiligde omgeving Pluform. In Pluform vind je je persoonlijke oefeningen en opdrachten en kunnen we overzichtelijk en tijdonafhankelijk met elkaar communiceren. Je kunt Pluform alvast eens bekijken met een demo-account. Veel cliënten combineren e-Coaching met Live coaching, maar dat hoeft niet.

Intake / kennismaking

Tijdens de intake leren we elkaar beter kennen en verkennen we de je vragen en op welke manier ik jou het beste kan begeleiden. We ontdekken misschien al concrete zaken om mee aan de slag te gaan en je maakt ook een eerste plan van aanpak. En we formuleren het doel dat je met dit traject wilt bereiken.

Dit eerste gesprek duurt maximaal 75 minuten en kost slechts € 19,- ( € 22,99 incl. btw )

Na dit gesprek stuur ik je een overzicht van wat we besproken hebben en een uitnodiging om een vervolgafspraak te maken.

Wanneer je besluit dat je niet verder gaat, dan nemen we vriendelijk afscheid en hoop ik dat ons gesprek een positieve bijdrage voor je heeft gehad.

Na het maken van een vervolgafspraak, maak ik voor jou een account aan in Pluform.

Opdracht

Na het kennismakingsgesprek stuur ik je een overzicht van wat we besproken hebben, een formele omschrijving van de opdracht en een uitnodiging om een vervolgafspraak te maken.

Als je een vervolgafspraak hebt gemaakt impliceert dat je akkoord bent met de omschreven opdracht en beschouwen we het traject als gestart. Verzoek is nog wel om een geaccordeerde versie van de opdracht retour te sturen.

Wanneer je besluit dat je niet verder gaat, dan nemen we vriendelijk afscheid en hoop ik dat ons gesprek een positieve bijdrage voor je heeft gehad.

Na het maken van een vervolgafspraak, maak ik voor jou een account aan in Pluform.

Gesprekken

Jij bepaalt hoe vaak we afspreken. Bij de meeste trajecten hebben we sessies om de 2 weken en duurt een traject ca. 3 à 4 maanden.

De gesprekken zijn reflecterend, motiverend en oplossingsgericht. We zullen met jouw instemming vaardigheden trainen ter verbetering van de persoonlijke effectiviteit. waarbij we de besproken onderwerpen visueel visueel zullen uitwerken.

Na elke sessie stuur ik de uitwerkingen eventueel aangevuld met informatie en/of oefeningen voor extra houvast naar jouw persoonlijke online werkomgeving. Ook jij kunt een verslag/reflectie/feedback op de sessie aan Pluform toevoegen.

Evaluatie en slot

Tijdens de gesprekken gaan we na of je doel bereikt is en of er wellicht nog andere problemen of nieuwe doelen zijn. Wanneer jij als cliënt tevreden bent en zelf geen noodzaak ziet voor verdere coaching wordt het coachingstraject afgesloten. Je ontvangt een evaluatieformulier en vraag ik of je bereid bent om een recensie te schrijven over het doorlopen traject.

e-Coaching via Pluform blijft voor jou ook na het traject beschikbaar.